• English

Вестник ДОКТОР – царят на болката Валери Димитров: хората дават дебели пачки на професори, а има друго спасение!

ЦАРЯТ НА БОЛКАТА ВАЛЕРИ ДИМИТРОВ:

ХОРАТА ДАВАТ ДЕБЕЛИ ПАЧКИ НА ПРОФЕСОРИ, А ИМА ДРУГО СПАСЕНИЕ!


  • ДОКАТО ЧОВЕКЪТ НЕ ПОЛУЧИ ОБЛЕКЧЕНИЕ, ЛЕКУВАМ БЕЗ ПАРИ

  • В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВЕ ГОДИНИ НЕТРАДИЦИОННИЯТ ЛЕЧИТЕЛ ПРАВИ РЕЛАКС НА ВЕЖДИ РАШИДОВ


48-годишният родопчанин Валери Димитров, който от близо петилетка върти геврека на столично такси, е един от малкото лечители в България, практикуващи “микс” от древни източни техники. Владее релаксиращ, сайонджи и класически масаж, рейки, акупресура, аурикулярна, зонова и Суджок-терапия. С нетрадиционните си иширети отраз оправя болки в гърба, кръста и гръбначния стълб /без шипове/, решава ставни проблеми, навяхвания, прави по-добро и евтино раздвижване и от рехабилитатор на прекарали инсулт. Сред клиентите му са десетки баровци от лъв нагоре. Едни просто ги релаксира и зарежда с енергия за “височайшите” им дела, на други терапията му помага още преди да са стигнали до елитните и скъпоплатените клиники. Често от дясната му страна стоят Боян Радев, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Димитър Пенев, шоузвезди, видни футболисти и тренерите им, фолкфурии, западняци.


- Валери, кой е последният стресиращ случай в практиката ти?

– Бях последно такси на стоянката на “Пирогов”. Гледам, от една кола излиза колега, превит на две. Питам го къде така, бре друже?!

ОТИВАЛ ДА МУ БИЯТ ОСМА ПОРЕД ИНЖЕКЦИЯ

Сецнал се в кръста. Ходи, все едно е с потрошени крака. Живи мощи! Предложих му да го “побарна” и вместо благодарност, да ме потупа само по рамото, след като почувства облекчение. След шестата минута вече ме прегръща и целува като брат.

- Защо напусна Кърджали? Твои колеги печелят по-добре в забулената в тайнственост планина на Орфей, докато ти хем въртиш 12-15 часа в денонощието волана, хем цериш къде в движение, къде във времето си за почивка?

– Отидох в София, за да се докажа като най-добър за болките в кръста. По неофициални данни всеки трети-четвърти нашенец има проблеми именно там, независимо от какъв пол е. В столицата живеят към 2 млн. с пришълците. Тук по-лесно можеш да се наложиш. Сто процента съм сигурен, че един ден ще ме наричат Царя на болката. До такава степен съм се усъвършенствал, че за по-малко от пет минути премахва всички болки в кръста. Но и тук има някои условия – дали е хронично, на каква възраст е човек, колко тежи… Попадал съм на сецнал се дебелак, тялото му като на бизон – 130-140 кила тежи. Истинско биче. А аз съм едва 65 кг. Как да го “изпукаш”, как да го мръднеш?! Той е три торби цимент, иди да го мръднеш с моите мижави атрофирали мускули.

- Как точно лекуваш?

– Сеансът трае 35-40 минути. Съветите ми са комплексни – наред с биоенерготерапевтичните техники препоръчвам индивидуални диети, режими, разтоварване. Дядо ми е бил ходжа и хекимин едновременно. От него наследих и доусъвършенствах един чудодеен мехлем, в съставките на който влизат морска сол, жълтък, люта домашна ракия, десетки билки и още други тайнства. В 85-90% от случаите дава положителен ефект.

Знам, че сега ще ме попиташ и каква е тарифата ми. Такава нямам. От пет-шест години лекувам почти без пари. Първите ми сеанси, докато човекът не почувства подобрение, са безплатни. Сиреч, БАЧКАМ ЗА ЕДНОТО “МЕРСИ”.

Друг е въпросът, че когато човек изведнъж си стъпи на краката, забравил какво му е било на главата довчера, и едно “благодаря” вече му се свиди. Не се сърдя.

- С кои столични светила си сверявал часовника си? Известно е, че има “менкане” на пациенти между тях. Продиктувани както от финансови интереси, така и от невъзможността да се помогне в определени случаи?

– Познавам доста от тях, включително и китайци. Както е известно, занаятът се краде. Но при мен терапията е комплексна, “карашик” от 7-8 техники. Ходих при един иглотерапевт в Медицинска академия. “Бъзикът” тръгна от Орлин Горанов, който бил негов пациент. Карам го до летището, а певецът, както е известно, има физиономия на човек, който все нещо го боли. Казвам му: “Шефе, цар съм на болките, но нямам пиар, нямам хора, дето да ме лансират, нямам сайтове. Кой ще повярва на един таксист?!” Давам му визитката си, където черно на бяло пише какви болести церя, разказвам му, че съм тръгнал от Москва и че съм живял няколко месеца при Джуна. “Жената често проплаква от болки в кръста”, споделя звездата. Впоследствие я пипнах тук-там, направих й три безплатни процедури, олекна й, но не се сети поне веднъж да звънне на таксиджийчето от Кърджали.

Повечето предпочитат да дават дебели пачки на професори и на доценти, да минават през ядрено-магнитен резонанс. Кланят се пред една диагноза, като “дископатия” и хвърлят маса пари, когато често нещата са просто очевадни. Нетрадиционната медицина има много по-бърз ефект, почти безплатна е…

Попадам на дете, болно от церебрална пареза. Правя няколко хватки. Майката е категорична – има ефект. Попадам и на двайсетгодишен инсулт, нещо уникално. Жената, възрастна софийска реститутка, на шестата процедура каза: “Всички в джоба!” Кои всички?!, питам я плахо. “Всички специалисти, рехабилитатори, кинезитерапевти до този момента ги сложи в джоба един селинджър от Родопите”, отговаря ми достолепната дама. Е, и тази награда ми стига. Ама не съвсем. Съжалявам, че съм се родил в тази държава.

- Известен си и като царя на релакса. Кои по-видни личности си масажирал, зареждал с енергия?

- Преди да стане министър Вежди Рашидов близо две години се остави в ръцете ми да го тонизирам. И него и жена му /д-р Бахарова – б.а./, но нещо ми се разсърди, след като твой колега от жълт вестник написа, че съм му оправял шиповете, а аз шипове не церя.

ХАПНАХ” ДРЪВЧЕТО ЗАРАДИ ЧУЖДА ИЗДЪНКА

От две години масажирам баровец от кв. “Симеоново”, но името му няма да кажа. Опасничко е. “Мачкал” съм и националния селекционер по футбол Димитър Пенев, и Божидар Искренов-Гибона, така наречената “радост на народа”. Помагал съм и на депутати и депутатки. Веднъж взех от МА бивш олимпийски шампион по борба от Казанлък, лошото е, че не помня имена. Бил в някакъв кабинет с гръмкото име “Не на болката!”. Не изглеждаше обаче никак добре. В таксито му направих една процедура, изправи се човекът и ми се заканва: “Ще те осиноввам аз тебе!”

- Лекуваш и дискова херния, а, както е известно, Големия Маргин, именно заради това си заболяване дълго време размотава магистратите. Гледахме измъчената му физиономия в съда как трудно се придвижва дори с патерици. Толкова труднолечима ли е дисковата херния?

- Мой познат от ъндърграунд средите, на когото изцерих родителите, ми поиска няколко визитки, за да ги даде на секретарката на Големия Маргин. Оттогава досега чакам обаждане. За мен всички пациенти са равни. Така, както го гледам земляка /б.а. Николай Маринов, Големия Маргин, е роден в Смолян/ като телосложение, отраз се разбира колко процедури са му нужни. То не трябва цял месец да го лекуваш, да му взимаш само парите. Философията на източните техники е проста, стига да я владееш.

- Кой беше първият ти западняк пациент в столицата?

- Един парижанин, женен за родопчанка. Метнах ги от аерогара “София” до кв. “Симеоново”. В огледалото виждам, че нежният мъж нещо се гърчи. Питам землячката какво му е. “Ами силни болки в кръста”, отговаря ми тя. Отбивам в първата пряка, “побарах” тук-там човека. На околовръстното повторих процедурата. Красивата “девойка, мари, хубава” само му превежда. Стигаме хасиендата им е в полите на Витоша. Правя трети точков масаж. Съгражданинът на Виктор Юго крещи като луд – признак, че скоро ще се оправи. След час-час и половина нямаше и следа от болежките му. Разпъват на зелена морава пищна трапеза като на двора на Елисейския дворец, отрупана с какви ли не вкусотии. “Франсето” се държи за сърцето и като дрогиран ломоти нещо. “Каката” превежда, че половинката й бил и във френски, и в швейцарски, и в белгийски клиники, но съдбата отредила такова чудо да му се случи в България.